Wednesday, January 8, 2014

Lapasia

Minulle on ylitsepääsemätömän vaikeaa neuloa pareja. Ihan mitä pareja vaan, lapasia, sukkia, hihoja. Päätin tänä jouluna aloittaa siedätyshoidon ja keskittyä pareihin. Alkustartin tosin otin jo äitienpäivänä ja neuloin äidille ohuet lapaset.

Untitled

Lanka:Bc Garn Semilla Fino, Knit Picks Palette
Puikot:2,25mm ja 2,5mm

Untitled

Vähän pitkät näistä tuli, kun neuloin täysin ohjeen mukaan. Mutta kokemuksena nämä olivat sen verran hauskat tehdä, että rohkaistuin neulomaan pukinkonttiin lisää kuviolapasia.

IMG_1086

Lanka:Vuorelma Veto
Puikot:2,5mm ja 3mm

Veljelle valmistui pipoon ja kauluriin sopivat lapaset. Nämä neulon täysin ohjeen mukaan ja passelit tulivat. Sain tosin kuulla, että lapaset kuluvat veljeni käytössä suht nopeaa puhki, että saa nähdä kauan tämä pari kestää.

IMG_1087

Lanka:Novita Florica
Puikot:2,25 mm ja 2,5 mm


IMG_1088

Sisko oli toivonut ohuita lapasia jouluksi, mahdollisesti perhoskuviolla. Eeva Haaviston kirjasta onneksi löytyi kaivattu kuosi. Itselläni on Haaviston näköispainos lapaskirjasta, mutta muistan, että mummullani on ollut kirjan alkuperäinen versio. Malleja katsellessani monet kuvioista näyttivätkin tutuilta mummun neuleista.

IMG_1089

Malli:Wurm
Lanka:Garnstudio Baby Alpaca Silk
Puikot:3mm ja 3,5mm

Siskon pakettiin sujahti lapasiin sopiva pipo. Olen neulonut näitä hiukan lyhyempiä Wurm pipoja kaksi äidilleni ja sisko on napannut niistä toisen itselleen. Toivottavasti nyt äidin pipo palautuu oikeaan omistukseen.

IMG_1090

Malli:Kupla
Puikot:Garnstudio Karisma
Puikot:3,5mm ja 4mm

Näitä kuplia on näkynyt pitkin blogeja ja päätin itsekin kokeilla. Nämä olivat hauskat neulottavat ja valmis pinta tuntui lämpimältä. Ohjeesta poiketen tein resorin ranteeseen ja neljä kokonaista kuplariviä ennen peukaloa.

IMG_1091

Malli:Rikke Hat
Lanka:Drops Karisma
Puikot:3,5mm ja 4,5mm

Veljen vaimon pakettiin sujahti kuplalapasten lisäksi toivottu harmaa lörppänä pipo. Neuloin pipon ohjeen mukaan, mutta koko epäilytti minua suuresti, se muistutti enemmän pannumyssyä kuin naisten pipoa, mutta sopiva se kumminkin oli.

4 comments:

Emma said...

Haaviston lapaskirjan mallit on mukavan lepposia neuloa, kun niissä ei tartte miettiä peukalokiiloja :D Kauniita tumppuja!

Krisse said...

Ihania lapasia! :-)

hillanen said...

Kauniita :)

Pitko said...

Hurjan ihania! Mainiot lahjat. :)