Monday, January 13, 2014

Lisää pareja

Kun koin, että olen saanut lapaskammoa taltutettua, oli aika siirtyä sukkiin. Lapasissa tökkii eniten peukaloiden tekeminen, sukissa ärsyttää eniten kantapäät. Ja välistä tuntuu, että kahta sukkaa on täysin mahdoton saada saman mittaisiksi jalkaterästä. Siedätyshoidolle oli siis korkea aika.

Untitled

Lanka:Vuorelma Veto
Puikot:2,5mm

 IMG_1065

Aloitin tutulla ja turvallisella ohjeella. Nappasin hitusen ohjetta paksumman langan, joten sovelsin silmukkamäärää pienemmäksi. Näistä oli helppo jatkaa siedätyshoitoa paksummalla langalla, yhä pysyen tutuissa ohjeissa.

IMG_1053

Lanka:Novita 7 veljestä
Puikot:3,5mm

Nämä saapassukat valmistuivat kummin jalkoja lämmittämään. Lanka meinasi loppua kesken viimeisen kärjen, mutta onneksi ensimmäinen yksilö oli hieman liian pitkä, joten pienellä purkamisella yksi kerä riitti juuri yhteen pariin.

IMG_1039

Malli:Fredrika
Lanka:Novita 7 Veljestä
Puikot:3,5mm

IMG_1040

Jatkoin saapassukkien linjalla ja neuloin kummitädille hieman fiinimmät paksut sukat. Näissä oli jo pienempää palmikkoa ja uudenlainen kantapää, hieman lisää haastetta siis. Näiden sukkien jälkeen palasin takaisin ohuen langan pariin uutta uskoa sukkien neulomiseen saaneena.

IMG_1047

Lanka:SweetGeorgia Yarns, BFL Sock
Puikot:2,25mm

IMG_1048

Lanka oli niin pehmeää, että en ollut uskoa sitä sukkalangaksi. Koska ohuella langalla neulotut sukat ovat minusta kaikista parhaita, neuloin samaan pakettiin vähän palmikkoa lisäksi.

IMG_1044

Lanka:Drops Fabel
Puikot:2,5mm

IMG_1042

Viimeiseksi neuloin äidille vielä sukat Vuorelman Vedosta.

IMG_1094 

Malli:Daphne
Lanka:Vuorelman Veto
Puikot:2,25mm

Siedätyshoito oli mielestäni onnistunutta, enää en kammoa niin kovasti peukaloa tai kantapäätä. Parien neulominen on yhä vähän puuduttavaa, mutta yksikään joulun pareista ei jäänyt yksikseen, joten eiköhän senkin ongelman kanssa olla selvillä vesillä. Ja onhan lapasissa ja sukissa vaikka mitä kauniita ja mielenkiintoisia ohjeita toteutettavissa. Kohti uusia haasteita siis!

6 comments:

hillanen said...

Onhan se kahden samanlaisen asian neulominen aina vähän sellaista...hankalaa. Mie teen aina sukat ja lapaset ja muut yhtä aikaa, joko samalla pyöröllä tai eri pyöröillä (silloin vuorotellen aina sama osio molempiin valmiiksi, ennenkuin siirryn seuraavaan) koska en vaan muuten saa niitä tehtyä ollenkaan. :) Hihatkii aina neulon yhtäaikaa kun ne ne vasta tympeitä on.

Mutta siis sitähän minä tulin sanomaan, että ihastuttavia sukkia :)

Pitko said...

Hyvää siedätyshoitoa, kun sen ansiosta tuli noin paljon hienoja sukkia! :)

Lilja said...

Oi onpa hienoja sukkia! Olen melkein samaa mieltä - parien neulominen on hirveätä, mutta minun pahin painajainen on toisen sukan/lapasen resori... Blääh!!

Emma said...

Vau mikä sukkaputki täällä! Fredrikat ovat suosikkini :)

iikku said...

Hienoja sukkia. Mä huomasin suorastaan tykkääväni sukkien neulomisesta kun aloin niitä vaan tekemään. Daphnet on ollut mulla jonossa jo jonkun aikaa... neuloiskohan ne seuraavaksi.

Ninnu said...

Oikein kauniita sukkia kaikki!