Friday, December 28, 2012

Sukkia

Neuloin joulun paketteihin jopa kahdet sukat. Ja yhdet tossut, jotka eivät ole mielestäni läheskään yhtä tylsää neulottavaa kuin sukat.

IMG_0746

Lanka:Novita 7 Veljestä
Puikot:3,5mm

Nämä sukat sujahtivat isän pakettiin. Yleensä muistan isää ohuilla villasukilla, mutta nyt neuloin vaihteeksi saapassukat. Nämä olikin mukavaa neulottavaa, varsinkin malli oli helppo, mutta mielenkiintoinen.

IMG_0680
 
IMG_0679

Malli:Haleakala
Lanka:Wollmeise Twin, 80 grammaa
puikot:2,25mm

Meillä oli ystäväni Teikun kanssa neulojien perinteinen jouluvaihto. Teikku oli erikseen toivonut sukkia ja päädyin neulomaan ohuet sukat, sillä niistä minä eniten pidän. Malli oli näissä kanssa yllättävän mielenkiintoinen, varsinkin jalkaosan neulominen tehtiin minulle täysin uudella tavalla. Saattaakin olla, että ensi vuonna tulee neulottua muutamat sukat enemmän kuin aikaisemmin, nämä kaksi paria oli nimittäin mukavaa neuloa. Ensimmäistä kertaa, sukkia oli mukava neuloa.

IMG_0658 
Malli:Novitalta
Lanka:Novita huopanen mix, 200 grammaa
Koukku:10mm

Näiden tossukoiden ohje on Novitan alkuperää, mutta minä virkkaan nämä nykyään ulkomuistista soveltaen. Nämä menivät kummitädin jalkoja lämmittämään, edelliset on kuulemma olleet niin ahkerassa käytössä, että pohjat ovat kuluneet pois.

8 comments:

Hannaliini said...

Kauniita jalanlämmittimiä - ihanat nuo vihreät sukat varsinkin! Ja onpa hauskat huopatossut.

Veera said...

Hauskannäköinen tuo tossujen pinta. Tein kuluneen vuoden aikana viidet huovutetut tossut, kun innostuin tuhoamaan lankavarastoja, mutta josko sitä vielä yhdet!

hillanen said...

Tuo Haleakala-malli iskee minuun niiiiin täysillä, ihanat nämä sinunkin neulomasi. Muutkin neuleet tässä ovat kauniita, kuten aina Sinun neulomasi ovat :)

iikku said...

Kauniita sukkia ja lämpöisen ja mukavan näköiset tossun. Mä tein joskus äidille huovutetut tossut ja ompelin pohjaan pohjalliset (ulkopuolelle) jotteivat kulu niin nopeasti puhki.

berenike said...

Voi miten ihania lahjoja!

Emma said...

Mainioita jalanlämmittimiä :) Miten ois nahkapohjat tossuihin, ei kuluis puhki? Hilpeää uutta vuotta 2013 :)

Maritta said...

Ai ai mitä sukkia! Ihana vihreä tuossa WMssä, ja merenkulkijat mulla onkin kesken mutta jotenkin niiden neulomisesta tuli pakkopullaan enkä saa niitä nyt tehtyä millään loppuun.

ArualMaria said...

Komeat haleakalat ja merenkulkijat on taattua laattua. ;)