Sunday, September 4, 2011

Mikolle

Meiltä kotoa löytyy eräs onnekas henkilö, joka pääsee osalliseksi neuleharrastukseen lieveilmiöineen. Hermojen menetys purku-urakan edessä, langat sisustuselementtinä, hyssyttely silmukoita laskiessa, yömajoitus lattialla, kun sänkyyn on pistetty huivi pingottumaan hieman liian myöhään illalla, puikot pystyssä sohvan kulmassa, kaikki on hänelle tuttua.

IMG_9174

Malli:Émilen
Lanka:Cascade 220 wool ja Heathers
Puikot:4mm;4,5mm

IMG_9152

Neule valmistui mutkitta, mitä nyt lanka loppui kesken, huppu piti kertaalleen purkaa, hihoja varten piti opetella luuppaamaan, kun oikean koon sukkapuikot olivat kadoksissa, neule alkoi loppuamyöten painamaa liikaa, lämmitti helteillä sylissä ja vetoketju piti ommella kolmesti. Olen melko varma, että osa turhautumisesta purkautui kotona.

IMG_9165

Mikolle valmistui villapaita toiveväreissä. Mallia etsiessä huomasin, kuinka vähän miehille on neulemalleja. Ja kuinka moni malli on selkeästi suunnattu vanhoille papoille, tehty paksuakin paksummasta langasta tai ihan vaan susirumia.

IMG_9181

Jotta neulerauha kotona säilyisi, neuloin Mikolle vielä uuden pipon. Tai kaksi uutta, pipo on käännettävä. Kuvista huomaa, että se on jo ehtinyt olla ahkerassa käytössä.

IMG_9188

Malli:Christopher
Lanka:Cascade 220 wool ja heathers
Puikot:4,5mm

IMG_9193

Malli on mitä mainioin, pelkkää suoraa putkea muutaminen kavennuksineen ja lisäyksineen. Ja mikä parasta, tämän pipon saa neulottua yhden illan aikana, sellaisen, jona talouden sijaiskärsijä on töissä.


7 comments:

ArualMaria said...

Oi, miten hieno neuletakki! Nyt rupes sormet syyhyään, että pitää saada omalle miehelle samanlainen... ;-D Eiköhän kaikki neulojien miehet tosiaan ole tutustuneet kaikkeen siihen tuskailuun, mitä rakkaaseen harrastukseen joskus liittyy. :D

Sini said...

Hienot neuleet olet miehellesi tehnyt! Pipo lähti välittömästi todo-listalle...pitäis varmaan omaa miestäkin joskus "hyvitellä" neulojan kestämisestä :-)

Tiina said...

Ravelryssä tulikin jo ihasteltua, mutta ihastelenpas vielä täälläkin: hieno on takki! Ja toi pipo on kiva myös, meillä on malli todettu kans oikeen näppäräksi.

Laura L said...

HIENOJA!! Mä tykkään raidoista yli kaiken!

Emma said...

Mainioita miesneuleita! Harvoin tulee tosiaan mitään neulottua tuolle miehelle, pitäisköhän ruveta...

Hepuli said...

Ihanan elävä kuvaus neulojan arkea :) Hieno takki! Miehille tosiaan on vaikeaa löytää kivoja alleja, tämä tosiaan on tosi onnistunut!

Peppiina said...

Eiköhän tämän myötä saa anteeksi muutaman syntyneen neulontatrauman. Tosi tyylikkäitä!