Wednesday, March 23, 2011

Lahjaksi

Ystäväni vanheni taas vuodella ja minä vähän virkkasin ja ompelin tapahtuman kunniaksi.

IMG_8457

Ensin valmistui virkatut tossut. Näitä tehdessäni tajusin, että olen virkannut varmaan 10 paria tossuja, mutta en itselleni ensimmäisiäkään. Ja silti aina kateellisena katselen, kun Mikko menee kotona omat tossut jalassa. Asiaan pitää ehkä tehdä muutos.
Näiden tossujen ohje on alunperin Novitan ja lanka saman firman Huopasta. Kumpin koukku ja vähän vajaa 100 grammaa lankaa. Simppeliä.

IMG_8460

Lisäksi tein kassin. Tämä ei ollutkaan ihan niin simppeli sittenkään. Kaavoja leikatessani ajattelin, että äkkiähän yksi kassi valmistuu, pari saumaa vaan ja se on siinä. Ensin leikkasin kaavat väärin. Sitten ompelin vuorikankaaseen tulleen taskun umpeen. En saanut vuorta kohtaamaan päälikangasta oikein. Lopulta puukahvojen kiinnitys vei illan aikaa. Mutta kannatti jaksaa, kassi onnistui viimein ja ihan kivahan siitä tuli. Ja ensi kerralla kassi puukahvoilla tulee onnistumaan paljon paremmin ja (toivottavasti) nopeammin.

2 comments:

Teikku said...

Komeita ovat! Tossut on minullakin jonossa, milloinkohan ehtisi neuloa ja koneessa huovuttaa.. Jaa'a! :D

Kaunis kangas kassissa! Nuo kahvat kuulostaa hankalilta, mutta tekeminen opettaa. :) Ens kerralla meneekin sitten paremmin!

ArualMaria said...

Tossut on kyllä kylmillä lattioilla aika kivat! Tuo kassi on ihana, kelpais tännekin... :D