Saturday, May 30, 2009

Koukkuiluja

Olen pikkuhiljaa alkanut lämpeämään virkkaukselle uudestaan. Mökin verhokapat ovat tosin saaneet vielä odottaa vuoroaan.

Short and sweet

Malli:Short and sweet, kirjasta The Happy Hooker
Lanka:Novita Kotiväki, 250 g
Koukku:3,5mm

Tämä valmistui siskolle pyynnöstä, koko on minulle vähän nakki, siskolle (melko varmasti) sopiva. Pyysin siskoa tuomaan tätä varten Tennesseetä, sainkin muutaman kerän Kotiväkeä. Päätin virkata kaksinkertaisella langalla ja aika hyvin se toimikin. Tämä on jo toinen samaa mallia oleva bolero jonka siskolleni olen tehnyt, yritti tämä vielä kalastella kolmattakin, mutta ehkä nyt riittää.

Nähtyäni Miia-Rebekan hexagonit olin myyty. Oli aivan pakko aloittaa itsekin.

hexagns

Saa nähdä mihin asti nämä levittäytyvät, torkkupeittoa vähän suunnittelin. Edellisestä kerrasta viisastuneena olen yhdistänyt paloja niiden valmistuessa ja aikalailla päätellytkin samalla (ei kiinnitetä huomiota kuvassa näkyviin langanpäihin, ne on vähemmistöä).
Neulottavaakin olisi. Mutta ehkä teen ensin muutaman hexagonin lisää.

Thursday, May 14, 2009

Thermal vol.2

Ystäväni, joka karautti syyskuussa Romaniaan, palasi viimein takaisin. Oli siis myöhäisen ja yhdistetyn joulu- ja syntymäpäivälahjonnan aika.

thermal

Malli:Thermal
Lanka:Novita Nalle, 570 grammaa
Puikot:3mm, 3,5mm

Sain oman Thermalini valmiiksi tammikuussa ja vannoin että toista en enää tee. Tässä tapauksessa aika kultasi muistot hyvin nopeaa ja aloitin tämän tekemisen ystävänpäivänä. Urakkaa helpotti se, että käytin Nallea lankana joka on paksumpaa kuin Florica. Sain tehtyä isomman koon paidan samoilla silmukkaluvuilla kuin omani.
Tätä paitaa tein pitkän aikaa muutaman kerroksen kerrallaan. Pituutta ei tuntunut tulevan millään ja koko mallineule oli tuskaista. Muutaman kuukauden välttelyn jälkeen olin päässyt kaulukseen asti ja siitä se oikeastaan lähti. Muutama päivä ja paita oli valmis.
Ja Reino luuli että koko homma oli tehty taas pelkästään sitä varten.

Sunday, May 10, 2009

Äidille kanssa

Viimevuonna annoin äidille äitienpäivälahjaksi huovutetut tossut. Tänä vuonna paketista löytyi aivan muuta.

February Lady Sweater

Malli:February Lady Sweater
Lanka:Drops Paris, 590 grammaa
Puikot:5mm

Välistä on mukava huomata miten omat taidot ovat vuoden sisällä kehittyneet. Vuosi sitten tämä työ olisi ollut täysin mahdoton, ohje hepreaa ja kutominen tuskastuttavan hidasta. Mutta nyt jopa koko osui oikeaan. Ensin piti tosin purkaa melkein puolet työstä, aloitin ensin tekemään työtä L koossa mutta se oli aivan liian iso. Yhtä pienempi koko ja uusi aloitus, kaikki näytti paremmalta.
Äiti on se joka minut aikanaan opetti kutomaan ja virkkaamaan. Tuskinpa äiti olisi uskonut että joku päivä innostun käsitöistä näinkin paljon. Nuorempana virkkasin paljon, pannulapuista pitsisiin tyynynpäällisiin. Nykyään kutominen vie voiton, mutta virkkausta on pikkuhiljaa herätelty henkiin. Lupasin nimittäin virkata äidille verhokapat mökin verannalle.

Tuesday, May 5, 2009

Estherit Esteriltä

Päätin äitienpäivän kunniaksi muistaa mummua sukkaparilla.

Esther Socks

Malli:Esther Socks
Lanka:Opal Uni Solid 4 ply, 70 grammaa
Puikot:2,5mm

Näitä sukkia oli hauska tehdä, oli pitsiä ja palmikkoa, sopivasti vaihtelua. Vielä hauskempi näitä olisi ollut tehdä jos olisin oppinut mallikerran ulkoa. Tai jos ohjeet olisivat olleet selvemmät. Olen vielä aika noviisi sukkien teossa ja ohjeet olivat enemmänkin suuntaa antavia. Pienen soveltamisen jälkeen kyllä pärjäsi.

Esther Socks

Minua pelottaa, että täällä alkaa seuraavaksi (palmikko)sukkamania. Näitä oli jo sen verran mukava tehdä, että uusia malleja on jo jonossa ja lankoja hankittu. Ensi jouluna kaikkien paketeista saattaakin löytyä sukkaparit...