Monday, October 26, 2009

Välitöitä

Minu pitäisi tehdä jo joululahjoja. Ja kiireellä. Mutta kyllä sitä nyt muutaman pipon ehtii aina tehdä. Ja koska on syksy ja vähän mälsää ja tylsää niin kuvatkin olkoon samaa luokkaa.

Ensin sisko varustettuna kirkaalla salamalla.

sis

Malli:Mariomyssy
Lanka:Luxus Alpaca Novita
Puikot:4mm;4,5mm

Malli:Baktus
Lanka:Gedifra Shetland Deluxe
Puikot:5mm

Sisko toivoi pipoa syksyn viimoihin ja sellainen valmistui viimein. Minulla oli suuria vaikeuksia tehdä löysä myssy. Onnistuin saamaan aikaan vaan kireitä putkia ja jumppapallon suojia. Lopulta kaksinkertaisella alpakalla tuli hyvä lopputulos. Perhosen ohje löytyy täältä. Mutta pipoa paremmaksi paljastui jämälangoista neulottu Baktus. Vaikka vannoin etten sitä puikoilleni päästä, oli batkus sen verran mukava että haluaisin itsellenikin samanlaisen.

Ystävälle valmistui kauan kaivattu pipo.

odessa

Malli:Odessa
Lanka:Novita Nalle
Puikot:3mm;3,5mm

Näitä tein jo viime talvena ja lupasin tehdä ystävälleni yhden, nyt sain aikaiseksi. Hakiessani helmiä tähän tuli niitä hankittua vähän enemmänkin, eiköhän näitä tule tehtyä muutama lisää vielä.

Ja veli oli hukannut edellisen piponsa.

Turn A Square

Malli:Turn A Square
Lanka:Novita 7 Veljestä
Puikot:3,5mm;4mm

Saa nähdä montako pipoa veli hukkaa tämän talven aikana. Onneksi yksi tälläinen valmistuu yhden illan aikana ja näihin saa hyvin upotettua kaikki langanloput.

Mutta myös veljen lapaset olivat kadonneet.

mittens

Ihan peruslapaset, samaa sarjaa pipon kanssa. Aloituksessa 48 silmukkaa, vähemmänkin olisi voinut tietty olla.

Olen myös päättänyt että opettelen kirjoneuleen salat. Aikaisemmin olin päättänyt että en vaan osaa, kokeilematta. Mutta nyt on opittava.

Selbu Modern

Malli:Selbu Modern
Lanka:Novita Luxus Alpaca
Puikot:3mm;3,5mm

Sujui aika hyvin ensimmäiseksi yritykseksi, ei jäänyt mitään kirjoneulekammoa. Ainut vaan että en oikein osannut arvioida kokoa, aluksi suunnittelin tätä mummulle, mutta toisin kävi.

Selbu Modern

Myssystä tuli aivan liian iso, omat rastani toisin sujahtivat täydellisesti sisään. Omaan käyttöön siis.


2 comments:

Anonymous said...

ahhahhaa kielipoliisi toimi. mutta hienoja on :)

-k

Anonymous said...

Toi huivi on ollut ihan huippu. Kiitokset taas Essi sulle! Tarpeeks pieni, että menee takin alle, mutta lämmin. On käytössä joka päivä! Pipoa ei onneksi oo vielä tarvittu ;D.

/sisko