Monday, September 28, 2009

Tasavuosien kunniaksi

Sain toukokuussa loistavan idean, päätin virkata torkupeiton. Edellisen peiton olin saanut tuskalla valmiiksi ja kai aika kultasi muistot, toisen peiton virkkaaminen vaikutti ihan hauskalta idealta. Perinteisiin isoäidin neliöihin en enää lähtenyt, aloin tehdä hexagoneja.

hexagns

Homma eteni kuin itsestään ja virkkaus tuntui mukavalta pitkästä aikaa. Sitten minulle iski kuningasajatus. Sisko ja veli täyttävät 30 vuotta lokakuussa. Yhtäkkiä olin hakenut kaksi kiloa puuvillalankaa lisää.

IMG_5738

Muutamia kuukausia siinä vierähti. Hetkittäin kirosin ideaani, toisaalta virkkaaminen oli toimintana täydellistä aivojen nollaamista. Palasia pystyi virkkaamaan isot kasat valmiiksi ja yhdistää kerralla enemmän. Mukavaa oli myös se, että palat yhdistetään toisiinsa viimeisen kierroksen aikana virkkaamalla.
Ja kannatti jaksaa koukuttaa. 528 hexagonia myöhemmin en epäillyt hetkeäkään idean hienoutta.

IMG_6424

IMG_6419

Veljen peitto
Lanka:Novita Tennessee, 1878 grammaa
Koukku:3,5mm

IMG_6417

Siskon peitto
Lanka:Novita Tennessee, 1730 grammaa
Koukku:3,5mm

Kummastakin peitosta tuli 12x23 ruutua isoja, reilun kokoisia torkkupeittoja siis.
Vähän jäi vielä kaivelemaan se, että jäin nyt itse ilman peitettä. Pitänee kai odotella tovi, eiköhän kolmannen peiton teko tunnu kohta taas loistavalta idelta.

2


12 comments:

Markka said...

Sä olet kyllä hullu! :D

Ihania ihania, hirveän työn olet tehnyt.

hillanen said...

Upeita, ihania, mahtavia!

Maiju said...

Järrrrrkyttävä määrä paloja..! Täällä niitä syntyy kans, mut aika paljo rauhallisempaan tahtiin ja pienoisemmilla suunnitelmilla.. Hianot on!

Mari said...

Upean näköiset!

essi said...

hih, kiitos :) näin jälkikäteen palasten tuo määrä tuntuu kyllä aika jättimäiseltä. ehkä pitää odotella vähän pidempi hetki sitä inspiraatiota kolmanteen peitteeseen :)

Serayna said...

528, ihan hullu luku ja ihan ihana lopputulos :D

Tellu-Tellervo said...

Kyllä on hienoja torkkupeittoja! Voiskohan siskolle tai veljelle vihjaista, että toivot samanlaista syntymäpäivälahjaa itsellesi :)

Anonymous said...

Sisko kiittää :D. Oli upea lahja! Vastaus kommenttiin, että yritin tehdä moista kaksi vuotta sitten ja sain n. 10 palaa tehtyä...Tajusin, että muutaman sadan palan tekoon vaaditaan hermoa jota mulla ei ole :D! Onneksi mulla on siskona Martha Steward! Aleksi muuten söin molemmat palat sun tekemää kakkua "vahingossa". Olivat jo menneet kun tajusin.

essi said...

joo, sisko tekemään peitettä vaan :) ja hyvä kun kakkukin maistui, voi seuraavan kerran tehdä jotain toista versiota.

Sini said...

Kaikkea sitä voi ihmiselle mieleen tulla :-D On kyllä upeat peitot!!!

Usimarjaana said...

Apua sentään! :) Hienoa päättäväisyyttä ja tositosikauniit peitot!

Miia-Rebekka said...

Vau!
Kyllä kannatti! Mulla on vieläkin kolme peittoa kesken. Yksi hexagonpeite ja kaks isoäidinneliöpeitettä. Minä pöljä kun en huomannu että ne ruudut voi liittää toisiinsa viimesellä kerroksella. En oo yhtään innostunut ompelemaan niitä yhteen.. blaah.