Monday, April 27, 2009

Palmikoita kerrakseen

Mummu pyysi talvella että neuloisin pelleriinin hänen siskolleen syntymäpäivälahjaksi. Menin lupautumaan tietämättäni oikein kunnolla mikä pelleriini edes on. Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että kyseessä on hartialämmitin, viitan kaltainen. Ja minulla kirja joka oli puolillaan malleja mitä tehdä.

Sirkalle

Malli:Wandering Aran Fields, kirjasta Wrap Style
Lanka:Novita Luxus Wind, 270 grammaa
Puikot:4mm; 4,5mm

Tämä valmistui samassa palmikkomaniassa kuin edellisen postauksen tunika. Tätä tehdessä olikin sellainen olo että "vielä yksi kerros". Vielä yksi kerros on onneksi liukuva käsite.

Sirkalle

Lankana Novitan Wind oli ihanan pehmeä ja lämmin. Valmis neule tuntui aivan ihanaltaja palmikot tulivat kauniisti esille. Vähän minua pelottaa, että neule nyppääntyy nopeasti, neuloessa oli jo huomattavissa nyppyjä.
Mutta mummu oli enemmän kuin tyytyväinen neuleeseen, kaikki oli kohdallaan kaulusta myöten ja värikin oli juuri oikea. Mummu on siskoineen oikeita käsityöihmisiä, sellaisille on aina hirmu mukava itsekin neuloa. Sellaisille jotka osaavat arvostaa työtä mikä neuleeseen on laitettu.

6 comments:

Tui said...

Upea! Siulta valmistuu ihan uskomatonta tahtia näitä ihania neuleita!

essi said...

kiitos :) on monta keskeneräistä työtä niin niitä on hyvä välillä urakalla valmisella. voi pistää uusia taas puikoille :D

Maiju said...

Näyttää upealta. Ois mielenkiintoista nähdä myös, millainen se on käyttäjänsä päällä.. on nimittäin tämä pelleriinin käsite jäänyt vähän vähemmälle opettelulle..

essi said...

oli tuo pelleriini uusi tuttavuus täälläkin :) neule pääsi livahtamaan jo mummulle ilman muita kuvia, mutta tuossa on resori kaulusta joka taittuu kaksinkerroin ja loppuneule laskeutuu kyynerpään korkeudelle.

Hansu said...

Hieno "viitta"! Mietin samaa kuin Tui, että kyllähän sulta valmiita tupsahtelee!

Anonymous said...

Tosi kaunis. Et oo vastannut mun puheluihin :(?

/Anna