Thursday, April 23, 2015

Villaa väliin

Aloin  neulomaan pojalle ohutta villahaalaria jo viime syksynä ja ajattelin, että se olisi passeli talvipakkasilla toppapuvun alla. No, talvipakkasia ei oikein ollut täällä Helsingissä eikä haalarikaan ottanut valmistuakseen. Meinasin jo hylätä koko projektin, kun en saanut pääntietä millään istumaan ja ulkona lumetkin olivat jo sulaneet. Mutta sitten tajusin, että tälläisen ohuen välikerraston kulta-aika on oikeastaan nyt, näin keväällä. Ja yhdessä illassa homma oli viimein valmis.

Untitled

Malli:Dropsilta
Lanka:Drops Alpaca
Puikot:2,5mm ja 3mm


Perusajatus lähti Dropsin suunnittelemasta haalarista, mutta muutin matkalla vähän yhtä sun toista. Neuloin puntteihin ja hihansuihin pitkät resorit, lisäsin vartaloon mittaa, laitoin vetoketjun nappien sijaan, raidoitin enkä tehnyt kirjoneuletta ja neuloin kaarrokkeen eri malliin. Kannatti kikkailla, hyvä tuli. Toiveena olisi, että poika mahtuisi samoihin haalareihin vielä ensi syksynä, mutta nähtäväksi jää.


Kuten kuvista huomaa, lapsi on lahjottu pysymään hetken paikallaan kaukosäätimen avulla. Vauhtia nimittäin riittää nykyään niin, että heikompia hirvittää. 

No comments: