Thursday, May 15, 2014

Laiska se töitään luettelee

Ja vielä laiskempi jättää kuvaamatta. Oma poika poika todistaa, että omena ei ole kauas puusta pudonnut. Uni ja ruoka maittaa joten neuleaikaa on ollut enemmän kuin uskalsin haaveilla. Nykyään valokuvissa tosin vilahtelee vauva neuleita useammin, joten päätin, että nyt on viimein aika laittaa blogi kuntoon eli esitellä neuleet jotka valmistuivat ennen vauvaa.

Kuten joku varmaan muistaa, viime vuonna lupasin itselleni opetella neulomaan kirjoneuletta. Onnistuinkin tavoitteessani ja nykyään kirjoneule sujuu siinä missä muukin neulominen. Ei ihan vielä telkkaria katsellessa tosin kuten mummullani aikanaan.

IMG_1121

Malli:Maatuskat
Lanka:Drops Karisma
Puikot:3,5mm

Näistä keskusteltiin kotona, että onko nämä somalimummot vai maatuskat. Mutta oli miten oli, kivat näistä tuli. Sujautin nämä talvella ystävän syntymäpäiväpakettiin. Ohjeesta poiketen tein lapasiin resorit, koska itse pidän niistä enemmän kuin ohjeessa olleista kirjoneulevarsista.

Untitled

Lanka:Drops Fabel
Puikot: 2,5mm

Raskaushuuruissani meni lupaamaan kummipojalle Spidermanlapaset. Vasta sen jälkeen tajusin, että minulla ei ollut hajuakaan ohjeesta enkä ehkä olisi osannut sellaista hatustani vetäistä. Onneksi Ravelrysta löytyi juuri sopiva malli ja vielä suoraa oikeassa koossa. Saaja oli kovin iloinen saadessaan uudet tumput. Näitä ei kuulemma ole kyllä ulkona käytetty vaan nämä ovat nykyään osa Spiderman pukua, siitä kun puuttui hanskat...

IMG_1075

Lanka:Drops Alpaca
Puikot:2,5mm ja 3,5mm

IMG_1073

Tämä valmistui talvella neulovalle ystävälle. Ohjeeseen oli merkitty vaikka kuinka monta eri puikkokokoa ja puikkoja olisi saanut olla vaihtamassa vähän väliä, mutta minä pärjäsin hyvin kahdella eri koolla. Myssy istui hyvin saajansa päähän ja enkä minä hermostunut neuloessani.
Untitled

Lanka:Drops Lace
Puikot:3,75mm

Untitled

Viimeisenä todellinen nostalgiapäläjäys, tämä huivi valmistui jo elokuun alussa, mutta ei koskaan ole eksynyt blogin puolelle Ravelrysta. Tämä on kolmas neulomani huivi samalla ohjeella ja haaveena on yhä neuloa samanlainen itselleni. Huivi meni tilauksesta mummulleni, joka ihastui siihen täysin. Tätä neuloessa vierähti melkein kaksi kuukautta, raskauden tuoma väsymys ja huono olo ei innostanut neulomaan ja pyörittämään lämpimiä neuleita sylissä. Huivin pitsikaavion oppi kuitenkin helposti ulkoa, joten otin aina välistä tämän neuleen käsiin ja neuloin kerroksen tai pari. Muistan, miten tämän ollessa viimeisillä kierroksilla huomasin, että neulominen maistuu jälleen, pahin väsymys lähti väistymään.Välistä tuntuu, että neuleita vaan valmistuu, vähän kuin liukuhihnalta sen kummempaa ajattelematta. Olikin ihanaa antaa mummulleni lahjaksi huivi, jonka tekemiseen liittyy minulle itselleni niin paljon onnen ja jännityksen hetkiä uudesta elämästä.

1 comment:

iikku said...

Aivan ihania lapasia ja tuo pipo! Niin ja huivikin on todella kaunis. Ihana on tuo pieni noissa edellisen postauksen haalari kuvissa!