Monday, March 18, 2013

Breckon

Olen ottanut tavoitteeksi neuloa 12 aikuisten villapaitaa tänä vuonna. Ensimmäinen valmistui kuukausi sitten. Saattaa tulla kiire loppuvuodesta tätä tahtia.

IMG_0818

Malli:Breckon
Lanka:Geilsk 3 ply Bomuld og ul, 250 grammaa
Puikot:2,7mm ja 3.25 mm

IMG_0819

Lanka oli jälleen ihanaa, kevyttä, mutta kuitenkin lämmintä. Ojeesta poiketen tein villatakista lyhyemmän ja lyhensin myös hihoja. Aloitin neulomisen sillä silmukkamäärällä, joka piti olla vyötärömuotoilujen jälkeen puikoilla, jotta sain takista istuvamman saajalleen. Samasta syystä aloitin vyötärömuotoilujen neulomisen aikaisemmin kuin ohjeessa neuvottiin.

IMG_0820 

 Tämä takki valmistui mummulleni hieman myöhäisenä 92-vuotislahjana. Mummuni on ollut aikanaan intohimoinen neuloja, hän piti koko suvun villoissa. Siksi onkin aiheellista muistaa häntä lämpimin paketein. 

6 comments:

Ingi said...

Kaunis neule kaikkine yksityiskohtineen! Minäkin olen tehnyt joka kuukausi neuleen, mutta aion hidastaa tahtia, ehkä ei kuitenkaan ihan kahtatoista...

Hannaliini said...

Niin ihana!!! Voisi kuvitella, että Mummu on onnellinen, että suvusta on löytynyt rakkaan harrastuksen toinen suuri taitaja.
Meillä myös isoäitini on neulonut meille lapsille aina lapaset, sukat ja villahaalarit. Koskettavaa oli, kun hän yli 90-vuotiaana saamansa oikeanpuoleisen halvauksen jälkeen halusi vielä virkata tyttärelleni liivin. Tietenkään jälki ei ollut entisenlaista, mutta kyllä siitä liivi tuli. Itsellä olisi varmaan samassa tilanteessa jäänyt tekemättä...

ArualMaria said...

Tosi nätti takki, ihana lahja! Hurja tavoite sulla, tsemppiä. :D

Lilja said...

Ihana lahja, kaunis ele! Nyt sietää mummun olla ylpeä lapsenlapsestaan. :)

Emma said...

Kauniit pitsit, upea lahja mummulle!

iikku said...

Hienoa villatakkin =) tuota ohjetta oon katsellut itsekin! Tavoite on kyllä aika huikea! Stemppiä siihen!