Sunday, January 6, 2013

Kirjoneuletta

Hurahdin aiemmin kirjoneuleeseen. Äidille neulotun paidan jälkeen piti saada heti uusia kirjoneuleprojekteja puikoille. Jouluksi neuloin muutaman työn kuvioiden kera.

IMG_0704

Lanka:Cascade 220
Puikot:3mm; 3,5mm

IMG_0705

Tämä hame valmistui mummuani lämmittämään. Ja lämmin siitä tulikin, hame neulottiin kolmosen puikoilla ja tuloksena oli suht tiivistä neulosta. Mummu tykkäsi tästä kovasti. Itse olin ajatellut tätä kotihameeksi, äidin kanssa mietittiin, että kannattaako hametta edes vuorittaa. Onneksi laitettiin vuori, mummu meinaa käyttää tätä kodin ulkopuolellakin.  

Veljeni vaimo toivoi lahjaksi jotain kirjoneulelapasia, malliksi valikoitui kukkia.

IMG_0748

Malli:Perianth
Lanka:Ohut Pirkkalanka
Puikot:2,5mm;3mm

IMG_0750

Olen ollut vähän yllättynyt siitä, kuinka kirjoneulekuvionkin voi oppia ulkoa. Tässä tapauksessa niin ei käynyt. Langanjuoksut olivat pitkiä ja jokainen kerros erilainen kuin toinen. Näin pienessä projektissa mielenkiinto pysyi kuitenkin koko neuleen ajan, jopa sen toisen lapasen. 

Lapasten kavereiksi neuloin vielä pipon.

IMG_0754

Malli:Hedda
Lanka:Louhittaren luolan Pohjan akka
Puikot:4mm, 5mm

IMG_0755


Piposta tuli ihan kiva, mutta siitä viis, sillä mikä lanka! Tätä lisää, kaikissa väreissä!

9 comments:

Anna said...

Upea kuvio hameessa!
Ja kivat värit lapasissa.
Olet tosi taitava!

Hepuli said...

Upeita taas! Todella nostan hattua kirjoneuleista, en ymmärrä miten siitä voi saada tasaista, mulla aina kupruaa miten sattuu...

Nasti said...

Mahtoi olla mummu hameesta onnessaan!

berenike said...

Aivan mielettömän upeita neuleita!

Hannaliini said...

Oih, tuota hametta katsellessa loppuu sanat kesken - upea!!!!! Ja ihania ovat muutkin neuleesi.

Ddargas said...

Mielettömän kauniita kirjoneuleita! :)

ArualMaria said...

Vau. Mikä. Hame. Ja ihanat on myös nuo lapaset.

Maritta said...

Sulla on kyllä ollut aivan mielettömät lahjat tänä vuonna! Mä haluun kanssa sun lahjottavien listalle :D Oot kyllä hurjan lahjakas neuloja!

Anonymous said...

Tämä menee vanhoihin juttuihin mutta nuo kukkalapaset. Olen itse yrittänyt neuloa juuri tuota,mutta,vaikeutta tuottaa ymmärtää peukalokiilan silmukoitten ottaminen eri langalle tai mille kukin ne poimii oottamaan. Lisäyshän on ensimmäisen puikon alussa ja neljännen lopus. No ,siinäkohtaa kun pitää ne poimia jääkin lanka sit sinne poimittavien puoliväliin. Tehdäänkö siinä niin et poimitaan ekan puikon silmät,sitten neulotaan loput kuviolla ja neljännen lisäykset kun siihen tullaan.