Friday, January 21, 2011

Aihetta juhlaan

Mummu täytti vuodenvaihteessa vuosia, pyöreät 90. Minä luonnollisesti neuloin tapahtuman kunniaksi.

IMG_8145

IMG_8147

Malli:Wandering aran fields
Lanka.Novita luxus wind, 300 grammaa
Puikot:4mm, 4,5mm

Neuloin täysin samanlaisen keepin mummu siskolle muutama vuosi sitten. Silloinkin neule meni 90-vuotis lahjaksi. Malli miellytti jo sillloin, keeppi pysyi kolmiohuivia paremmin hartioilla ja on tiivistä neulosta joten myös lämmin. Itse olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja myös saaja oli otettu. Mummu on aikoinaan pitänyt koko suvun villasukissa ja lapasissa, nyt on viimein hänen vuoronsa saada neuleita muilta.

Veljelle tein muutaman palmikkokierron lisää. Veli pyysi toivokkaanaa kaksi viikkoa ennen joulua palmikollista villatakkia lahjaksi. Ei ihan jouluksi valmstunut.

IMG_8165

IMG_8169

Malli:Zipped jacket
Lanka.7 veljestä, vähän vajaa 5 kerää
Puikot:3,5mm, 4mm

Pituutta olisi voinut tulla vähän lisää ja hihoista vähän lyhyemmät. Mallin ohje ei ollut mistään parhaimmasta päästä, pähkäilyjen jälkeen tein pienimmän koon mukaan, lisäsin vain pituutta vartaloon. Hihojen kaarrokeet sai purkaa muutamaan otteeseen, palaset eivät millään meinanneet istua yhteen. Minua myös häiritsi kuinka kaikki palmikot kiersivät samaan suuntaan. Ihan oman motivaation takia vaihdoin toisen puolen palmikot kiertämään takakautta ja toisen puolen etukautta. Ja tulihan takista paremman näköinenkin.

IMG_8170


Thursday, January 6, 2011

Viimeiset

Joulun paketteihin kääriytyi täältä vielä pari villapaitaa, yksi pienempi ja toinen vähän isompi. Pienempi valmistui ihanalle kummipojalle.

IMG_3521

IMG_3518

Malli:Dropsilta
Lanka:Cascade Heritage
Puikot:2,5mm

Ensin vähän epäilin neuleen väriä, Mikko lisäsi epäilyjä huomauttamalla, miten jokainen pieni poika toivoo lahjaksi sinapinkeltaista palmikkoneuletta. Mutta onneksi lopputulos ei näyttänyt yhtään hassummalta, neulemalli ja lanka kohtasivat mainiosti, saajakin näyttää olevan samaa mieltä. On kyllä hyvin todennäköistä, että palmikollinen neule ei ole muutaman vuoden päästä enään yhtä suuri hitti.

Vähän isompana neuleena valmistui siskolle tunika.

IMG_3514

Malli:Still Light
Lanka:Dropsin alpakka
Puikot:3mm

Tämä tunika oli yhdistetty syntymä/joululahja siskolle. Sisko teki lahjomisesta hyvin helppoa, toivomuksia riitti, tarkkoja ja vähän epämääräisiäkin. Malliksi valikoitui kuitenkin tämä tunika ja siitä tuli niin hyvä, että sellainen on tehtävä itsellekin. Tämä oli helppo neuloa ja lopputulos oli simppeli ja toimiva. Erityisesti minua miellytti neuleen taskut ja pääntien malli. Ja saumattomuus on myös pelkkää plussaa. Samaiselta suunnittelijalta löytyisi tosin kasa muitakin neulemalleja, joita tekisi mieli neuloa.

Saattaa tosin olla, että oma vuoro saa vielä hetkisen odottaa, kun pienemmät neuleet kiilaavat jonossa ensimmäiseksi. Veljestäni tuli eilen isä ja sukuun syntyi ihana tyttövauva.

Sunday, January 2, 2011

Muutama huivi lisää

Lahjoin myös perhettä huivein.

IMG_6787

IMG_6780

IMG_6775

Malli:Swallowtail Shawl
Lanka:Drops Alpaca
Puikot:4,5mm

Äiti on käyttänyt edellistä huiviaan niin ahkerasti, että ajattelin ajan olevan otollinen uudelle. Huivin malli on kaunis, en tajua miten en ole aikaisemmin neulonut tällä ohjeella yhtään huivia. Kenties reunoissa olevat nypyt ovat pelottaneet, mutta hyvin ne nykyään onnistuu.

IMG_6795

Malli:Ishbel
Lanka:Araucania Ranco Solid
Puikot:4mm

Veljen vaimolle valmistui tämä huivi tutulla mallilla. Ishbel on kyllä juuri passelin kokoinen huivi kaulaan ja sitä voi hyvin käyttää sisälläkin.
Mutta kaveriksi neulottu pipo aiheutti muutamat naurut valmistuttuaan.

IMG_6815

Malli:Wurm
Lanka:Drops Merino Extra Fine
Puikot:3,5mm;4mm

Tämä pipo näytti ensin täysin epäonnistuneelta, malli muistutti mehiläispesän ja pannumyssyn risteytystä. Yllätyimme kovasti, kun se näyttikin päässä ihan oikealta pipolta, epäilevällä kannalla ollut ystäväkin oli lopulta valmis vastaanottamaan samanlaisen.