Tuesday, August 17, 2010

Blithe

En ole ikinä ymmärtänyt kesäneuleiden päälle. Minulle ei ole selvinnyt, että koska olisi hyvä sää sujahtaa neulottuun toppiin.

blithe

Malli:Blithe
Lanka:Esito virkkuulanka, 200 grammaa
Puikot:2mm

Kuitenkin laitoin epäluulot sivuun ja otin ohutta puuvillalankaa ja melkein yhtä ohuet puikot käyttöön. Valmistui ihan kiva toppi jota voisi käyttää, jos vaan osaisin. Helteillä tämä oli auttamattoman kuuma, ilmojen viiletessä käsivarret palelevat. Pahoin pelkään, että tämän neuleen kohtalo on unohtua kaapin perukoille.

blithe

Tajusin, että minun neuleissa tulee olla hihat. Toisinaan pelkät hihatkin riittävät, viime vuonna valmistunut bolero on ollut kovassa käytössä. Saattaa olla, että neulon joku päivä Blitheen hihat kiinni, ohut puuvilla on nimittäin itsessään melko miellyttävän tuntuista. Mutta nyt mieli on jo ihan muualla, puikoilta löytyy villaa ja ensimmäinen joululahjakin (!) on jo tekeillä.


5 comments:

Anonymous said...

Hieno on kyllä! Sama vika itselläni, en osaa käyttää hihattomia neuleita topin asemasta... Neule on se, joka vetäistään harteille illan viiletessä!

Mutta mutta, oletko kokeillut tuota pitkähihaisen kanssa? Voisi toimia! :)

Vilma said...

Kaikesta huolimatta se on kovin kaunis. Mäkään en oikein osaa pitää neulottuja toppeja ilman mitään siellä alla, joten kohtelen niitä kuin liivejä tai slipareita: kauluspaidan tai trikoopaidan kanssa ne toimii hyvin syksyllä ja talvellakin. Eikä tule edes tukalan kuuma, jos toppi on ohut ja puuvillainen.

Sini said...

Mäkin tuli ehdottamaan t-paitaa tai pitkähihaista alle. Kovin kaunis neule - toivottavasti ei jää käyttämättä :-)

Näppi said...

Kaunis toppi ja on sääli jos se jää kaapinperälle kyhjöttämään. Jos se ei mene päälle muuten, neulo siihen hihat ja siinä se!

ArualMaria said...

Tosi nätti toppi! Ei muuta kuin trikoopaita alle - tai sitten ne hihat kiinni toppiin. ;) Kyllä itsekin mieluummin neulon pitkähihaisia neuleita, on silti käytännöllisempiä... Tai ehkä se on vain tottumuskysymys.