Friday, June 18, 2010

Frankie

Neuloin jotain ihan parasta.

frankie

frankie

Malli:Frankie
Lanka:Gjestal Knopp
Puikot:3mm

frankie

Tämä oli ensimmäinen neulomani malli Kim Hargreavesilta eikä takuulla jää viimeiseksi. Ohje oli helppo ja lopputulos hieno. Kokoa sain vaan miettiä pidemmän aikaa, tein kertaalleen selkäosion M-koon mukaan, mutta se oli ihan liian iso. Päädyin purkamaan selän ja neuloin pienemmän koon mukaan, tuloksena oli paljon istuvampi neule.
Gjestalin Knopp oli myös aivan uusi tuttavuus eikä myöskään jää viimeiseksi käyttökerraksi. Lanka on pehmeää ja ohutta eikä kutita, toimisi varmaan hyvin myös lastenneuleissa. Pidän enemmän ohuista neuleista kuin paksuista ja olenkin ihmetellyt miksi en ole neulonut ohuita villatakkeja itselleni. Asiaan pitää nyt tehdä muutos, ohuita takkeja enemmän, minulle.

frankie

Ompelin myös koneella. Veljen vaimo täytti vuosia enkä keksinyt mitään neulottavaa lahjaksi. Sitten muistin ompelukoneen ja testaamatta jääneet kaavat. Kangaskaupan kautta kotiin ja kone esiin. Olin täysin unohtanut miten ihanaa on ommella oikeilla kaavoilla ja kunnon ohjeilla, kassin malli on Amy Butlerin Birdie Sling. Näitä voisi ommella muutaman lisää. Kokoa kassilla on sen verran, että sinne saa upotettua muutamankin päivän tavarat huoletta.

Birdie Sling

7 comments:

Tui said...

Ihana takki! Mä just neuloin Knoppista vauvanmyssyn, se on kyllä ihana lanka. Ja toi kassi, oi! <3

Sokkopöllö said...

Ihana Frankie, kuolasinkin tuota jo Ravelryssa. :)

Noista sun rastoista mä en myöskään pääse yli, IHANAT! Pikkusiskoni kävi takuttamassa mulle vauvatakut, kolmatta päivää päässä ja tosi muikeesti jo lähteny tiivistymään.

Mirm said...

ihana villatakki! tarvitsisin itsekin tuollaisen, pitää muistaa malli!
Ihananainen kisu myös sinulla<3

minora said...

Todella kiva malli tuo Frankie ja onnistunut toteutus!

Yritin Ravelrystä katsoa tuota, mutta siellä ei ilmeisesti ole ohjeita noihin neuleisiin. Vai onko? Rekisteröidyin sinne siis äsken ja en tunne saloja vielä. Voisitko valaista tätä ohjekysymystä hiukan?

Ja muuten, rakastan blogiasi! Olen lukenut tätä jtn. puoli vuotta ja nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. :)

minora said...

Korjaan: johan selvitin Ravelryn ohjeiden salat. Ei pitäisi olla niin kärsimätön. :)

Teikku said...

Nätti takki ja aivan ihana kassi+kangas!

ArualMaria said...

Kivan rento neule. Tuosta kassista tykkään erityisesti! Pitäisi jaksaa itsekin taas ommella, monta juttua on kesken ja suunnitelmissa...