Sunday, April 18, 2010

Melkein Coffee Tunic

Ystävä täytti vuosia ja toivoi lahjaksi "jotain vihreää".

Coffee tunic

Malli:Coffee Tunic
Lanka:Novita Nalle aloevera 300 grammaa
Puikot:2,5mm, 3mm

Alkuperäisestä ohjeesta nappasin vain silmukkamäärät ja palmikot, olen tehnyt yhden topin samalla ohjeella jo aiemmin ja pidin mallia hyvänä ideana tähänkin. Loin aluksi suoraan 224 silmukkaa jotta sain palmikot menemään oikeisiin kohtiin resorin jälkeen. Siirsin mallikerran aloituskohtaa myös muutamalla silmukalla jotta palmikot tulivat symmetrisesti etu- ja takapuolelle. Jätin kaikki vyötärökavennukset pois, mielestäni mallineule venyy hyvin päälle ilman niitäkin. Jätin myös pituudesta pätkän pois jotta valmis neule ei olisi näyttänyt mekolta lyhyehkön saajan päällä. Päätin vaihtaa poolokauluksen v-aukkoon jota varten aloin kaventamaan oman pään mukaan hieman ennen kädentien kavennuksia. Lopuksi lisäsin vielä 2 oikein, 2 nurin resorit käden- ja pääntien reunoihin.

Coffee tunic

Saaja oli oikein tyytyväinen paitaansa, on mukava tietää että lahjaksi tehty neule päätyy käyttöön. Itse olin lähinnä yllättynyt kuinka kivuttomasti sain suuretkin muutokset toimimaan ohjeessa. Olen melko orjallinen ohjeesta neuloja, kai sitä pitäisi pikkuhiljaa alkaa luottaa omaan osaamiseen enemmän ja uskaltaa antaa mennä vaan.

3 comments:

Rajaton said...

Aika kiva <3 ihana värinen.

Teikku said...

Nätti!

Sopii oikein nätisti tuo kaula-aukko, ihanaa kun ihmiset uskaltaa soveltaa ohjeita! Pitäisi itsekin harjoitella, täälläkin ollaan niin kovin orjallinen ohjeiden noudattaja että..

ArualMaria said...

Tosi kiva sovellus! Voisinpa tehdä itsellenikin v-aukkoisena; malli on muuten ihana, mutta poolokaulus ei ole houkuttanut.