Thursday, March 11, 2010

Melkein talvitakki

Terveisiä mökiltä Lylystä!
Päätin ennen joulua, että teen itselleni takin talven tuiskuihin. Ostin kankaat marraskuussa, kaavat sain leikattua joulun jälkeen, ompelemaan pääsin tammikuun puolivälissä ja valmista tuli nyt.

Takki

Löysin Eurokankaasta täydellisen kankaan sisustuspuolelta, se sopi hyvin tulevaan takkiin.
Työhön tuli muutama mutka matkaan. Ensinnäkin olin hukannut puolet takin kaavoista. Selän kaavat sovelsin omasta päästä, mallaten edellisestä takista. Ensin suunnittelin takista vähän pidempää, mutta kikkailtuani kaavojen kanssa aikani, huomasin leikanneeni puolet palasista liian lyhyiksi. Koko takki meni pitkäksi aikaa telakalle. Helmikuussa ompelin uudella innolla, leikkasin kaikki palaset saman mittaisiksi ja annoin mennä vaan. Sitten tuli ongelmia vetoketjun kanssa, se ei vaan istunut paikalleen ja hylkäsin takin uudestaan.
Viimein tällä viikolla tajusin, että takista tulee mitä täydellisin kevättakki. Siinä ei lyhyys haittaa ja takissa on kuitenkin kevyt toppavuori joka lämmittää tarpeeksi. Kaksi iltaa ja takki oli viimein valmis.

Takki

Seuraavan kerran kun lähden ompelemaan jotain isompaa niin leikkaan kaavat huolella. Ja katson, että minulla on kunnon kaavat mitä leikata. En jätä työtä kesken moneksi kuukaudeksi. Tarkistan, että saumat menee suoraan.
Takista tuli kuitenkin ihana.

Takki

Pitäisi ommella useammin.

9 comments:

isrik said...

Kuvailit juuri kaikki ne syyt, joiden takia minä neulon, en ompele. (kone on epäkunnossa, lapsi harjoittelee koulussa pitäisi laittaa kone kuntoon, että saisi kotona harjoitella) Hienoa, että taistelit takin valmiiksi, minulla on keskeneräisiä liikaa kaapissa. Takkisi on oikein keväinen.

Faline said...

Tosi hieno takki.:) Tekis mieli kans tehdä itse talvitakki, mutta se ompelukone vielä puuttuu.:P

Tiiina said...

Kaunis ja persoonallinen takki. Itse ompelin nuorempana paljon vaatteita, mutta jostakin syystä se nyt pelottaa. Ehkä pitäisi rohjeta kokeilla.

-maria- said...

Kiva takki!

Ekaa kertaa vierailulla blogissasi, tosi hienoja töitä sulla muutenkin täällä. Oli ilo selailla blogin kuvia taakse päin.

Teikku said...

On kyllä tosi keväinen ja nätti takki! Urheasti taistelit sen valmiiksi. :)

ArualMaria said...

Ihana takki! Kuulostaa tutulta, ompelu on välillä vähän v-mäistä... :D

Usimarjaana said...

On kyllä ihana takki!! Kiva, että jaksoit sinnitellä :)

Maiju said...

Hieno! Vihreän sävy - ihana!

Peppiina said...

Kannatti taistella takin tekeminen loppuun! Hieno lopputulos! Kangaskin on vallan ihana!