Wednesday, December 2, 2009

Äidille ja äidin äidille

Äiti täytti vuosia. Minä muistin sukilla.

kalajoki

Malli:Kalajoki
Lanka:Jitterbug, 83 grammaa
Puikot:2,5mm

Tämä lanka etsi itselleen sopivaa mallia useampaan otteeseen. En oikein ole pätkävärjättyjen lankojen ystävä, mutta vyyhdillä ne näyttävät välistä vastustamattomilta. Olin jo luovuttaa mallin suhteen ja tehdä ihan vaan tavalliset ja tylsät sukat kunnes törmäsin Tiinan Kalajoki malliin.

kalajoki2

Kiemurteleva mallikerta tuo eloa sukan pintaan ja sopii hyvin langalle. Ohjekin oli ihanan selvä, sukat valmistuvat muutamassa päivässä. Ainoana muutoksena ohjeeseen lisäsin vahvennetun kantapään, toivottavasti kestää käytössä.

Myös joululahjoja on valmistunut. Osa salaisia, mutta epäilen vahvasti, että 88-vuotias mummuni ei nettiä käytä, hänen lahjansa voi täällä jo näyttää.

forestry

Malli:Forestry, Vogue Knitting, syksy 2008
Lanka:Novita Luxus Alpaca, 437 grammaa
Puikot:3mm;3,5mm

Tämä valmistui jo lokakuussa, mutta jäi hetkeksi odottelemaan viimeistelytä. Nappilista irvistää hitusen helmasta, mutta minulla on vakaa usko että se venyy käytössä muotoihinsa.

forestry

Luxus Alpaca on uusi suosikkini Novitalta, ihanan pehmeää eikä yhtään niin pörröistä kuin aikaisemmin käyttämäni Dropsin alpakka. Värejä voisi tietysti olla enemmän kuin ne kolme, mutta eihän kaikkea voi saada kerralla. Eiköhän tämä takki lämmitä mummua ihan mainiosti.

No comments: