Sunday, February 20, 2011

Takki talveen

Onnistuin, meni paremmin kuin viimeksi.

IMG_8364

IMG_8366

Olen jo jonkin aikaa haikaillut uuden takin perään, edellinen versio jäi vähän turhan lyhyeksi ja fiilikset oli muutenkin siitä vähän niin ja näin. Viimein sain kaivettua ompelukoneen taas esille. Kaavat takkiin löytyivät Ottobren 2/2007 numerosta. Lisäsin kaavoihin vain tuon lärpäkkeen vetoketjun eteen ja upotin taskut takin saumoihin. Ja voi mikä lopputulos, paljon parempi kuin mitä uskalsin toivoa. Takissa on tarpeeksi mittaa, lämmin tikkivuori, kankaassa kiva printti ja lopputuloskin on suht siisti. Ei tämä minun ompelu vielä kaikkia sääntöjä täytä, mutta mitäs siitä. Ja kyllä oli ilo ommellakin tällä kertaa, kun oli kunnon ohjeet. Erityisen ylpeä olen noista taskuista, edellisissä takeissa ne eivät ole istuneet ollenkaan eikä niissä ole voinut pitää edes bussilippua.

IMG_8374

Tein suht klassisen mokan ja hihat jäivät hitusen liian lyhyiksi. Onneksi lankalaatikoista löytyi sopivaa lankaa ja illassa neuloin hihoihin resorit. Istuvat takkiin juuri passelisti.
Pitäisi todellakin ommella useammin.

Wednesday, February 2, 2011

Lisää palmikkoa

Neuloin tilauksesta pienelle pojalle syntymäpäivälahjan.

IMG_8270

Malli:Drops
Lanka:Drops Merino Extra Fine, 460 grammaa
Puikot:3,5mm, 4mm

IMG_8272

Tämän kanssa kävi suht suuri ihme, opin palmikkokierrot ulkoa ensimmäisen toiston jälkeen. Sama palmikko kiertää myös selän puolella ja neulomista nopeuttikin se, että kaaviota ei tarvinnut koko ajan tuijottaa.
Tämän neuleen tein tilauksena äidin työkaverille ja sattui kyllä hyvä tuuri, että lanka ja malli olivat miellyttäviä neulottavia. Olen pitänyt tilausneuleiden vaarana aina sitä, että malli olisi joku trillerimäinen ja lanka inhottavaa, tämä on kuitenkin minulle harrastus josta nautin. Tälläinen tilaus oli ihan mukavaa vaihtelua ja palautteesta päätellen myös tilaaja oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kaikinpuolin positiivinen kokemus siis. Mutta ehkä silti jatkan neulomista lähipiirille ja itselleni vaan. Viimeksi neuloin tilauksesta kaksi vuotta sitten, ehkä seuraavaksi taas kahden vuoden päästä. Mutta koska lankaa jäi yli enkä heti keksinyt mitä itse olisin tehnyt vajaalla kerällä vaaleansinistä merinoa niin pyöräytin pakettiin mukaan vielä pipon.

IMG_8295

Malli:Dean street hat
Lanka:Drops merino extra fine, 40 grammaa
Puikot:3,5mm, 4mm

Enkä ole unohtanut suvun uusinta tulokasta, ihanaa veljentytärtä.

IMG_8179

Malli:Drops
Lanka:Regia Design Line Kaffe Fassett
Puikot:3mm

IMG_8176

Tein kummipojalle samalla mallilla neuleen bambusta kesällä ja se pääsi silloin tehokäyttöön. Veljentytölle tein vähän lämpimämmästä langasta, on tuolla ulkona vähän viileämpi kuin kesällä.